Botêrori

 • Foto-Kryesore

  Kampionati Botëror ‘Brazili 2014’

  7 June 2014

  ‘Kampionati Botëror 2014’ është turneu i 20-të i këtij lloji i organizuar nga FIFA, që është caktuar të zhvillohet në Brazil nga 12 qershori deri më 13 korrik 2014. Është hera e dytë që Brazili është nikoqir i kësaj gare, kurse për herë të parë ishte nikoqir në vitin 1950....

 • Topi-kryes

  Topi

  7 June 2014

  Topi zyrtar i Kampionatit Botëror 2014 është topi i prodhuar nga Adidas, i quajtur ‘brazuca’ që në përkthim do të thotë ‘brazilian’ dhe i referohet mënyrës braziliane të jetesës. Është topi më i testuar i Adidasit në histori. Ky top është provuar për një periudhë prej...

 • Fuleco-fk

  Maskota

  7 June 2014

  ‘Fuleco the Armadillo’ është maskota zyrtare e Kampionatit Botëror ‘Brazili 2014’. Është një lloj armadilloje (gjitar placental) që jeton në Brazil dhe bën pjesë në llojet e kafshëve të rrezikuara nga zhdukja. Maskota zyrtarisht është lansuar në emisionin javor Fantastico të...

 • pitbull

  Kënga zyrtare e ‘KB 2014’

  7 June 2014

  Që nga viti 1962 për secilin Kampionat Botëror është krijuar nga një këngë zyrtare, e cila paraqet temën kryesore të turneut. Për ‘Brazili 2014’, këngën zyrtare e kanë realizuar Pitbull, Jennifer Lopez dhe Claudia Leitte që mban titullin “Ole Ola (We Are One)”. Kompania Son...

 • Logo

  Logoja dhe slogani

  7 June 2014

  Logoja zyrtare e garës është titulluar “Inspirimi”, ndërsa është krijuar nga agjencia braziliane, “Africa”. Dizajni paraqet një imazh të tri duarve fituese që së bashku e çojnë lartë Kupën e Botës, kurse është me ngjyrë të verdhë dhe të gjelbër në mënyrë që ta pr...